Blogi eläinhoitola- ja eläintenkoulutustyöstä

Blogi eläinhoitola- ja eläintenkoulutustyöstä

Ajatus tämän blogin luomiseen syntyi kesällä 2018 yrityksemme 1-vuotissyntymäpäivän aikaan. Halusimme luoda alustan pidemmille kokemusperäisille teksteille, joilla olisi annettavaa lemmikinomistajille sekä hoitola- ja koulutustyöstä kiinnostuneille. Blogin tarkoituksena on oikoa ja kumota eläinhoitoloihin ja eläinten koulutukseen liittyviä ennakkokäsityksiä, lisätä yleistä tietoutta eläinten hoidosta ja hyvinvoinnista sekä antaa realistista kuvaa tekemästämme työstä lemmikkien parissa.

Korvenkoira on tervolalainen eläinalan yritys, joka sijaitsee Etelä-Lapissa, ammattiopisto Lappian pihapiirissä. Rovaniemeltä ja Kemistä meille on matkaa n. 60 km, eli olemme niin sanotusti ”sopivasti puolimatkassa”. Toimintamme peruspilari on lemmikkieläinhoitola Hurttahotelli, jolla on pitkä historia takanaan jo ennen meitä. Lisäksi tarjoamme eläintenkouluttajan ammattiopintoihin pohjautuvia koulutuskursseja ja henkilökohtaista ohjausta ongelmakäytöksien ratkaisuun. Korvenkoiran takana ovat eläintenkouluttaja (AT) Christian Sirviö sekä eläinhoitolapuolen oppisopimusopiskelija (AT) Paula Grekelä. Voit lukea lisää taustoistamme ja eläinkokemuksestamme enemmän tämän linkin takaa. Toimintamme Louella alkoi kesäkuussa 2017, kun meille tarjoutui tilaisuus siirtyä aiemmin opiskelijavetoisen Louen Hurttahotellin puikkoihin. Syksystä 2017 asti olemme sisällyttäneet toimintaamme myös edellä mainittuja koulutuspalveluita. Tällä hetkellä työllistämme myös osa-aikaisesti kaksi eläintenhoitajaa.

skotit
Paula ja isot hoitopojat lenkillä

Hurttahotellissa on 10 koirapaikkaa ja viisi kissapaikkaa. Eläinten omat hoitotilat on sijoiteltu siten, ettei suoraa näköyhteyttä toiseen ”boksiin” ole, mutta koirilla ja kissoilla on silti mahdollisuus seurailla eläintilojen tapahtumia ilman näköesteitä. Lisäksi meillä on mahdollisuus eristää lemmikki sairastapauksissa hygienian turvaamiseksi ja tarjota rauhallisempi oleskelutila sitä käytöksensä puolesta tarvitsevalle eläimelle. Toimintaperiaatteemme nojaavat eläinten eettiseen käsittelyyn sekä koirien ja kissojen lajityypillisten käytösmallien turvaamiseen. Nykyaikaisessa hoitolatyössä on mielestämme tärkeää huomioida fyysisten aktiviteettien lisäksi myös eläimen psyykkinen hyvinvointi. Tähän pyrimme vaikuttamaan muun muassa tarjoamalla asiakkaillemme mahdollisuutta liittää lemmikin hoitojaksoon erilaisia aktivoivia lisäpalveluita. Tavoitteenamme on luoda meillä majoittuville eläimille mahdollisimman stressitön ja virikkeellinen hoitolaympäristö.

Koulutuspalveluidemme perusperiaatteet nojaavat keskeisesti etologiaan (eläinten käyttäytymistieteeseen) – käytännöissämme yhdistyvät tutkimustieto ja monipuolinen kokemus  eri eläinlajeista. Kaikki toimintamallimme pyritään luomaan sellaisiksi, että omistaja kykenee onnistumaan lemmikkinsä kanssa ohjattujen harjoitusten lisäksi myös kotioloissa. Tästä syystä emme tarjoa ns. ”koirankorjauspalvelua”, jossa lemmikki tuodaan meille erilliseen koulutukseen kotioloissa esiintyvän ongelman poistamiseksi. Päämääränämme on opettaa ensin omistajalle työkalut ongelmanratkaisuun ja siirtyä vasta tämän jälkeen käytännön harjoituksiin eläimen kanssa. Pyrkimyksenämme on myös selventää eläinten käyttäytymistieteen tutkimuksiin ja omaan kokemukseemme nojaten, mistä tietyt käytösmallit johtuvat – ongelmakäytöksen perimmäisen syyn ymmärtäminen on usein ensimmäinen askel koulutusprosessissa. Kuukausittain vaihtuvien, yksilöohjattujen koulutuskurssiemme ideana on luoda matalan kynnyksen ammattiapu arkitottelevaisuuteen liittyvien haasteiden helpottamiseen. Niin sanotun henkilökohtaisen ohjauksen etuihin kuuluu puolestaan kirjallinen koulutussuunnitelma sekä mahdollisuus järjestää koulutusta akuuteissa ongelmatilanteissa ilman sopivan kurssin odottelua.

ronttichristian
Christian ja tyytyväisen asiakkaan paijaushetki

Sekä hoitola- että koulutustyössä pyrkimyksenämme on tehdä toiminnastamme mahdollisimman läpinäkyvää. Pyrimme tekemään työmme eläinalan ammattietiikkaa kunnioittaen ja luomme myös mielellämme yhteistyökuvioita alan toimijoiden välillä. Eläinalan positiivisen kehityssuunnan turvaaminen on mielestämme jokaisen alalla toimivan yrittäjän tehtävä.

Ensimmäinen varsinainen blogitekstimme tulee käsittelemään koiran stressiä hoitolaympäristössä. Valmiina ”pöytälaatikossa” on myös tekstejä eroahdistuksesta, reaktiivisesta pelosta, tarttuvien tautien ehkäisystä hoitolaympäristössä sekä ohituskoulutuksesta. Otamme myös mielellämme vastaan aihevinkkejä – mistä juuri sinä haluaisit lukea?

Tervetuloa lukemaan Korvenkoiran blogia!

Paula & Christian

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: