Koulutusartikkelit

Tietopankki ja etäohjeet

Tältä sivulta löydät kaikki Korvenkoiran julkaisemat tekstit. Joidenkin artikkeleiden lopusta löytyy tilausohjeet syventävään tietoon ja koulutusohjeisiin, jotka ostamalla saat lukuoikeudet kyseisen artikkelin lisäsisältöön. Ostaminen tapahtuu toistaiseksi sähköpostin välityksellä vapaamuotoisella viestillä osoitteeseen korvenkoira@gmail.com

Epävarma koira – ihmisten kohtaaminen

Mitä koiran epävarmuudella tarkoitetaan? Koiran epävarmuus tulee terminä kohtalaisen usein vastaan. Tarkalleen ottaen epävarmuutta on vaikea määritellä varsinkin arkikielessä, jossa sillä saatetaan viitata koiran yleiseen hermostuneisuuteen, pelkoaggressioon, ohitusongelmiin tai kiihtyneeseen käytökseen. Väittäisin jopa, että useimmiten moni koiraansa epävarmaksi kuvaileva haluaa vain antaa jonkin selityksen koiran käytökselle, jota ei ihan täysin itsekään ymmärrä. On helpompi sanoaJatka lukemista ”Epävarma koira – ihmisten kohtaaminen”

Hihnakäytöksen ongelmat

Mitä koulutetaan? Hihnaan tottuminen ja siinä halutulla tavalla käyttäytyminen koskevat lähes jokaista koiraa omistajineen. Kouluttajan työssäni kohtaan säännöllisesti asiakkaita, joiden koirilla on haasteita hihnassa kulkemisen ja erityisesti muiden kohteiden (ihmisten, koirien, autojen, pyörien…) ohittamisen suhteen. Törmään usein ajatukseen, jonka mukaan pelkkä rauhallinen ja hyvin opetettu hihnakäytös saa koiran ohittamaan kauniisti myös vastaantulijat. Tavallaan tässä onJatka lukemista ”Hihnakäytöksen ongelmat”

Koira ja reaktiivinen pelko

Kun koira kohtaa uhkaavan tilanteen, se pyrkii lähtökohtaisesti vetäytymään etäisyydelle, josta se voi arvioida kannattavimman tavan toimia. Tilanteesta riippuen koira päättää, aikooko se tutkia tilannetta, vetäytyä pois vai ratkaista tilanteen aktiivisesti (yrittämällä häätää uhan pois). Koira voi myös todeta, ettei tilanne olekaan uhkaava ja rauhoittua itsenäisesti. Päätösvaiheeseen voi toisinaan rodusta ja yksilöstä riippuen liittyä hälytyshaukku,Jatka lukemista ”Koira ja reaktiivinen pelko”


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggaajaa tykkää tästä: