Etäohjaus

Etäohjaus on hyvä vaihtoehto silloin, kun kontaktikoulutus ei syystä tai toisesta onnistu. Välimatkat, aikataulut ja muut haittaavat tekijät voivat estää joko kouluttajan tai asiakkaan liikkumisen ja tällöin voidaan harkita, voisiko kouluttaja ohjeistaa omistajaa etätyökalujen kautta.

Tällä hetkellä tarjolla on puhelimen ja sähköpostin välityksellä tapahtuvaa ohjausta. Yhteydenotto kannattaa tehdä alustavasti sähköpostilla osoitteeseen korvenkoira@gmail.com, josta voidaan sitten sopia erikseen joko sähköposti- tai puhelinohjaus.

Hinnasto:

Puhelinohjaus ja neuvonta: 25€ / 30 min puhelu (pohjahinta 25€)

Sähköpostiohjaus: 30€ / viikko, sisältää vähintään 2 kattavaa vastausta asiakkaalle.

Koulutuksen kulku:

Etäohjaus on lähtökohtaisesti melko vapaamuotoinen koulutustapa, ja asiakkaan kanssa voidaan sopia eri tapoja järjestellä yhteydenotot ja kouluttajalle välitettävät tiedot. Yksi kätevimmistä tavoista on, että asiakas kuvaa videota käytöksestä, jota haluaisi muuttaa, tai pyytää erikseen ohjetta jonkin tietyn käytöksen opettamiseen.

Kannattaa aina ensin vilkaista koulutusartikkelit ja lukea aiheesta ainakin alustavasti – joskus vastaus pulmaan voi olla vain pienen haun takana. Sekä puhelin- että sähköpostiohjauksessa saa kaikista eniten irti, jos kertoo kattavasti tarpeistaan, oli kyseessä sitten harrastusliike, arkitottelevaisuus tai ongelmakäytös.

Ongelmakäytöksiin tarjotaan lähtökohtaisesti tukea ja apua, mutta kannattaa muistaa, että kouluttaja ei voi netin välityksellä nähdä kaikkia osapuolia käytöksestä. Ongelmakoulutusta saa ja kannattaa kuitenkin pyytää, sillä jos en itse pääse paikalle, saatan pystyä suosittelemaan jotakuta lähempänä olevaa tai asiaan perehtyneempää eläintenkouluttajaa.

Etäohjaus päättyy, kun asiakas ei enää koe tarvitsevansa ohjausta aiheesta. Maksut suoritetaan tilisiirrolla etukäteen, minkä jälkeen kouluttaja sitoutuu ohjaamaan asiakasta saatujen tietojen ja parhaan kykynsä mukaan. Jos käy ilmi, etten pysty tekemään asialle kerta kaikkiaan mitään (muuta kuin korkeintaan ohjaamaan toiselle kouluttajalle), maksu siirretään takaisin asiakkaalle.

%d bloggaajaa tykkää tästä: